伊莉討論區

標題: 韓劇《好運羅曼史》神婆狂追處男 [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2016-5-20 08:41 PM     標題: 韓劇《好運羅曼史》神婆狂追處男

上個月神劇《太陽的後裔》曲終人散,接檔《太陽》嘅新劇《麵條之神》未能成功接其棒,收視毫無起色。不過下周三首播嘅MBC新劇《好運羅曼史》就來勢洶洶,一向有收視保證嘅人妻黃靜茵今次飾演癡心神婆,喺劇中狂追處男柳俊烈,單睇神婆點追處男已是賣點,加上改編自人氣網絡漫畫,未播出已被韓國劇迷選為必睇劇集之一。

由黃靜茵和柳俊烈主演的《好運羅曼史》將於下周三首播,劇集改編自同名人氣漫畫,一早已儲落一班粉絲,而且今年2月做人妻嘅黃靜茵婚後火速開工拍新劇,相信亦被劇本吸引,加上黃靜茵之前多齣劇集《她很漂亮》、《愛上哪個我》、《秘密》等都叫好又叫座,所以觀眾對她揀劇的眼光都甚有信心。
至於有「醜帥」之稱嘅男主角柳俊烈,憑人氣劇《請回答1988》而成功彈起,雖然喺《請回答1988》中佢最後未能成功追到女主角惠利,但有死硬派粉絲就依然唔接受結局,而柳俊烈亦憑劇集上位,喺《好運羅曼史》中再次擔正。
現年31歲嘅黃靜茵喺劇中飾演一名26歲嘅超樂觀主義嘅神婆沈寶妮,寶妮係一個超級迷信嘅女仔,一直深信一切都屬命運安排,直到有一天佢聽從算命先生嘅指引,要佢必須同一名1986年出生屬虎嘅處男度過一夜後,兩人就會展開浪漫愛情故事。而柳俊烈就飾演鍾意科學嘅齊休浩,掛住讀書唔理世事,但為咗追求愛情,寶妮將會盲目展開一場「捕虎」行動,預計過程必定集浪漫與搞笑於一身。

心得:不一定俊男的電影才好看,只要劇情紮實,沒有俊男美女也可以受歡迎。

[attach]114371135[/attach][attach]114371137[/attach][attach]114371138[/attach][attach]114371139[/attach][attach]114371140[/attach][attach]114371141[/attach][attach]114371142[/attach][attach]114371143[/attach]

作者: zogol    時間: 2016-5-21 01:50 PM

演員外型都不錯,期待這個作品。
作者: wange88    時間: 2016-5-21 03:00 PM

韓劇的包裝相當好.包裝好行銷也很好
作者: a5720104    時間: 2016-5-23 06:43 AM

原作的劇本是很好
不過就怕演員無法將精髓演出來
總之先期待這部韓劇播出
希望不會讓人失望
作者: ming80226    時間: 2016-5-27 09:48 PM

超級期待的,終於播出了

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://www03.eyny.com/) Powered by Discuz!